Tijd voor snoep!

Bedenk een concept waarmee we 2DSign in de buurt op de kaart kunnen zetten. Dat was de opdracht die we onze stagiaire Lotte gaven. Nog niet zo’n eenvoudige opdracht, maar we vinden het leuk om onze stagiaires te prikkelen.

Een concept (in de creatieve industrie) is de manier waarop je een product of dienst in de markt wilt zetten. Een heel bekend concept is dat van Centraal Beheer Achmea: iemand begaat een enorme blunder en het beste dat je kunt doen is ‘Even Apeldoorn bellen’.

Bedenk een concept

Nu was het echter de beurt aan onze stagiaire. Hoe laten we op een ludieke eigen manier weten dat Noord-Scharwoude sinds een jaar of twee een goed reclamebureau rijker is? Met een grote snoepbak binnen handbereik, kwam onze stagiaire al snel tot het concept ‘Snoep’. Wij zagen het snoepparadijs al voor ons! En dat werd het ook! Ze maakte ware kunstwerken van echt snoep.

Hoe?

Ze begon met vijf ontwerpen op de computer. Na ieders volle tevredenheid, vervolgde ze haar weg naar de groothandel. Met als buit heel veel snoep, lijm en stevig karton. Urenlang sorteerde onze Lotte de snoep op type en kleur. Dagenlang kwam er een mierzoete walm uit het snoepkamertje. Zo moet het hebben geroken bij Charlie’s chocoladefabriek.

Van snoep naar ansichtkaart

Van ieder kunstwerk maakte Lotte een foto die ze omtoverde tot een ansichtkaart. Vijf in totaal. Eèn voor maandag, één voor dinsdag, één voor woensdag, één voor donderdag en één voor vrijdag.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Pin It on Pinterest

Interessant?

Voel je vrij om dit te delen!