communicatieplan Kuldipsingh

%

Grafische vormgeving

%

Marketing

%

Project management

%

Tekst schrijven

Projectomschrijving

Al jaren doen we allerlei opdrachten voor het Surinaamse bedrijf Kuldipsingh. Met 13 aan de bouw gerelateerde bedrijven en 900 medewerkers valt er ook wel wat te communiceren. Dagelijks werken we dan ook aan een of meer uitingen van dit bedrijf. Dat lukt niet zonder een goed onderbouwd communicatieplan. In het communicatieplan hebben we zaken als doelen, kernwaarden, doelgroepen, boodschap en belofte vastgelegd.

Resultaten
  • Strategisch communicatieplan voor 4 jaar
  • Een duidelijke herkenbare Kuldipsingh stijl
  • De huisstijl wordt in Suriname gezien als voorbeeld van goede communicatie
  • Duidelijke verhoging van de naamsbekendheid en omzet

Communicatieplan

Bij Kuldipsingh hebben we een duidelijke basis neergelegd voor met name de externe communicatie. Voorheen werd de externe communicatie ad hoc en per bedrijfsonderdeel gedaan: elke tak had zijn eigen logo en kleurcombinatie en wat betreft vormgeving was er geen duidelijk beleid. Met het communicatieplan is dit aangepakt. In dit plan zijn o.a. de boodschap, de belofte, de doelgroepen, de lay-out en de fotografie vastgelegd. Elke uiting die Kuldipsingh doet, moet voldoen aan de eisen in dit plan en 2DSign bewaakt dit.

Logo ontwerp

Het eerste dat we hebben aangepakt is het logo. Elke dochteronderneming had tot nog toe een eigen logo. Om herkenbaar en duidelijk te communiceren, hebben we daarvoor één logo ontwikkeld. De twee vormen in het logo geven de dynamiek (boog) en kernwaarden (bouwen) van het bedrijf weer.

Beeldbepalende bouwstenen

Het tweede dat we hebben aangepakt was de vorming van een eenduidige huisstijl. De huisstijl is opgebouwd uit bouwstenen, zoals het logo, een lichtgrijs rasterpatroon en donkerblauwe balken boven en onder. Daarnaast gebruiken we ook een variatie voor commerciële uitingen met een boog. Deze boog is een uitvergroting van het beeldmerk uit het logo.

De meest beeldbepalende bouwstenen zijn: logo, een lichtgrijs rasterpatroon, donkerblauwe balken en de basiskleuren lichtblauw en donkerblauw.

Folders

Voor de winkels van Kuldipsingh hebben we een hele reeks folders gemaakt. In deze folders staat specifieke informatie over bijv. sierbestrating, aluminium kozijnen of betonmortel.

Productadvertenties

Van de producten die Kuldipsingh levert, wordt geregeld een advertentie geplaatst in de nationale dagbladen. Hier een voorbeeld van een advertentie van dakplaten. Deze advertenties vallen onder ‘productreclame’.

Feestdag advertenties

Traditiegetrouw plaatst Kuldipsingh advertenties in de dagbladen tijdens nationale feestdagen. Dit is ‘branding reclame’ in zijn puurste vorm en dient ter bevestiging van het imago.

Commercial

Elk jaar maken we een ontwerp voor alle algemene uitingen. Deze keer wilden we de veelzijdigheid van het bedrijf benadrukken door veel kleine foto’s te laten zien. In de TV commercial hebben we ditzelfde beeld gebruikt. De boodschap (Kuldipsingh for quality) die we in het communicatieplan hebben vastgelegd komt in deze commercial goed naar voren.

Relatiegeschenken

Het algemene beeld hebben we ook gebruikt voor allerlei relatiegeschenken zoals hier de t-shirts.

Kerstkaart

Zelfs op de kerstkaart wordt het algemene beeld gebruikt. Een kerstkaart is trouwens een prima middel om je klanten persoonlijke aandacht te geven.

Formulieren

In een groot bedrijf gaan heel wat formulieren rond. Duidelijkheid is dan een vereiste en de vormgeving kan daar een grote rol in spelen.

Verpakking cement

Voor een reeks eigen cementproducten hebben we de verpakkingen ontwikkeld.

Waardebon

In de winkels zijn ook waardebonnen te verkrijgen.

Bedrijfskleding

De huisstijl hebben we ook doorgevoerd in het ontwerp en de kleuren van de bedrijfskleding.

Billboards

Kuldipsingh is distributeur van vele bekende merken. Ook daarvoor maken we billboards in de huisstijl.

Bedrijfswagens

Ook de belettering van de bedrijfswagens hebben we onder handen genomen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Pin It on Pinterest