de 5 beste tips voor jouw website

Jouw website is waarschijnlijk de eerste kennismaking van een klant met je bedrijf. Maar liefst 80% van de mensen zegt dat ze eerst de website bezoeken voordat ze met jou in zee gaan. En de meeste mensen bezoeken meerdere websites voordat ze tot actie overgaan.

Dat betekent twee dingen:

1. Jouw bedrijf heeft een website nodig

2. Jouw website moet die van jouw concurrenten overtreffen

Deze 5 tips zorgen ervoor dat jouw website beter wordt dan die van je concurrent.

1

Starterspakket huisstijl

TIP 1

Zoekmachine optimalisatie

Wat heb je aan een prachtige website die niemand kan vinden? Daarom is een website die geoptimaliseerd is voor de zoekmachine van Google belangrijk.

Door zoekmachineoptimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, krijgt jouw website een hogere plaats binnen de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google. De vindbaarheid van je website wordt daarmee verhoogd.

Honderden factoren zijn bepalend voor je ranking in de zoekresultaten. Sommigen factoren hebben veel effect, anderen in mindere mate. Standaard installeren wij een SEO plugin in jouw website. Daarmee kun je de belangrijkste zaken instellen die een groot effect hebben op de vindbaarheid.

TIP 2

Responsive design

60% van alle websitebezoekers gebruikt tegenwoordig een mobiele telefoon om een website te bekijken. Als je website niet geschikt is gemaakt voor telefoons (responsive design) dan is de gebruikerservaring van de bezoeker slecht. Daarnaast waardeert Google je website lager als hij niet responsive is.

Moderne websites zijn ontworpen zodat ze geschikt zijn voor elk formaat beeldscherm.

2

Starterspakket huisstijl

3

Starterspakket huisstijl

TIP 3

Duidelijke navigatie

Wat is er frustrerender dan iets niet kunnen vinden op een website? Jouw bezoekers hebben echt de tijd niet om uit te vinden hoe de navigatie op jouw website werkt. Die willen snel kunnen vinden waarvoor ze op jouw website zijn. De navigatie moet dan ook helder, simpel en toegankelijk zijn.

Denk dus goed na over de naamgeving van de knoppen en de structuur van je website.

TIP 4

Heldere call-to-actions

Bezoekers willen graag gestuurd worden op een website. Het moet overduidelijk zijn wat ze moeten doen. Met call-to-actions (aansporing tot actie) zoals “meer informatie”, “bel ons vandaag nog” of “koop nu” is het helder wat de bezoeker moet doen.

Maak duidelijk welke stappen de bezoeker moet ondernemen.

4

Starterspakket huisstijl

5

Starterspakket huisstijl

TIP 5

Klantgerichte inhoud

Ga, bij het maken van de inhoud, niet uit van je bedrijf of product maar van wat jouw klant zoekt. En dan niet iedere klant want die zijn zeer verschillend maar juist jouw ideale klant. Ga eens op de stoel van die ideale klant zitten en bedenk welk probleem hij heeft en welke oplossing jij daarvoor biedt. Maak vanuit die gedachte de inhoud van jouw website.

Je website is hiermee toegespitst op jouw ideale klant en trekt daardoor meer winstgevende klanten aan.

De Mossel 7, 1723 HZ  Noord-Scharwoude, Tel. 0226 – 34 11 00
 2dsign.nl

 

Pin It on Pinterest