We komen op televisie!

We komen op televisie! Nou ja, niet wij, maar wel de commercial die we hebben gemaakt voor Metis voor het werven van leerlingen. En daar zijn we best wel trots op. Het was even werken buiten onze comfortzone, maar zo leuk om te doen.

Het Metis

Eerst even over Metis: het is een moderne internationale Montessorischool voor het voortgezet onderwijs. Pakweg twee jaar geleden is het Metis ontstaan vanuit een fusie van twee scholen. Wij mochten de vormgeving van de nieuwe huisstijl op ons nemen en zijn al vanaf het begin betrokken bij de grafische vormgeving van deze veelzijdige school. Hoe leuk is het dan om ook de commercial te mogen maken?

Nieuwe software

Eerdere commercials maakten we altijd in Adobe Premiere. Voor deze commercial gingen we de uitdaging aan met Adobe After Effects omdat er behoorlijk wat animatie in voorkomt. Even uit onze comfortzone, maar daar leren we alleen maar van! En met de basisvaardigheden op zak moest dat lukken. En het lukte!

Edit, edit, edit

Voor de achtergrondmuziek gebruikten we het programma Garageband en Jeroen’s liefde (en ja, ook kennis) voor muziek. Hij mixte een swingend achtergrondmuziekje bij elkaar, dat niet storend is voor de voice-over. En nu we het toch over de voice-over hebben… Dat was ook een kleine uitdaging. Die duurde namelijk 24 seconden, terwijl de commercial 20 seconden duurt. Dankzij het goede ritmegevoel van Jeroen, was hij in staat om deze onopvallend in te korten. Je hoort er niets van, toch? Wij niet in ieder geval.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Pin It on Pinterest

Interessant?

Voel je vrij om dit te delen!