Foto’s voor de bakker

Laatst sprak Ed Jonker van bakkerij Jonker 2DSign aan over fotografie van belegde broodjes. Hij had zelf al geprobeerd om broodjes te fotograferen met een belichtingstent, maar was niet tevreden met het resultaat. Hij wilde meer sfeer en een betere beleving.

De juiste sfeer

Bij de fotografie van verse producten, moet je van tevoren nadenken over het creëren van de juiste sfeer, compositie en styling. Temeer omdat verse producten beperkt houdbaar zijn onder de hete belichtingslampen.

Proefopnames

Zo gezegd, zo gedaan. We namen de tijd om goed na te denken over de styling en kochten leuke en bijzondere items bij de Action en de Kringloopwinkel die pasten bij het onderwerp. Zo konden we de sfeer creëren die wij en Ed Jonker in ons hoofd hadden. Ook maakten we vooraf wat proefopnames en een overzichtsfoto met een iPhone zodat we precies wisten waar alles moest liggen. Het fotograferen van de broodjes liep daarna gesmeerd.

Nabewerken doen we altijd

Na het fotograferen, bewerken we de foto’s altijd nog even na om de juiste kleuren te benadrukken en de foto’s nog meer sfeer mee te geven. Hieronder staan de foto’s van de voorbereiding en het uiteindelijke resultaat.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Pin It on Pinterest

Interessant?

Voel je vrij om dit te delen!